Informatie over javascript

Informatie over javascript

Bedrijven ervaren tegenwoordig veel moeite met het werven van klanten. De concurrentie ligt zeer hoog, waardoor klanten de bedrijven kunnen vergelijken. Dit kan erg nadelig zijn voor bepaalde bedrijven. Hoe kun je de klanten, ondanks de hoge concurrentie, alsnog voor je winnen? Een snelle, duidelijke, prettige website is een goed begin. 

Helaas is niet iedereen geboren met het programmeertalent. Om als bedrijf alsnog een goedwerkende website te bieden, worden er tegenwoordig regelmatig programmeurs ingehuurd. Programmeurs weten exact hoe zij een website moeten optimaliseren. Hiervoor gebruiken zij programmeertaal. Javascript is eén van deze talen. In dit artikel geven wij jou meer informatie over deze specifieke taal. Wat houdt Javascript in en wat doet een javascript developer precies?

Wat is Javascript?

Javascript is een scripttaal dat wordt gebruikt om interactieve functies toe te voegen aan een applicatie of website. Denk hierbij aan formulieren die ingevuld kunnen worden door bezoekers en slideshows met foto’s. 

Javascript is redelijk makkelijk te leren. Indien jij overweegt om je te verdiepen in programmeertalen en website development, zal het leren van Javascript een goed begin zijn. De programmeertalen hebben ieder een eigen functie. HTML legt de basis voor de applicatie of pagina. CSS zal zorgen voor het uiterlijk van de applicatie of website. Javascript zal vervolgens de applicatie verrijken met activerende elementen. 

Waarvoor wordt het gebruikt?

Een javascript developer zal interactieve elementen toevoegen aan een pagina. Hier blijft het echter niet bij. Javascript is ook nodig om:

  • Games in de browser te zetten. Denk hierbij aan zowel 2D als 3D games.
  • Een mobiele app te ontwikkelen.
  • Geanimeerde slideshows en presentaties te maken.

Java of Javascript?

Hoewel de woorden enorm veel op elkaar lijken, zit er een behoorlijk verschil tussen Java en Javascript. Hierboven kun je lezen waarvoor Javascript wordt gebruikt, maar waarvoor wordt Java dan gebruikt? Dat leggen we hieronder uit!

Het verschil ligt voornamelijk bij de taal. Java is een OOP-programmeertaal, terwijl Javascript een OOP-scripttaal is. Met Java kunnen de gemaakte applicaties in zowel een virtuele machine als browser worden uitgevoerd. Met Javascript kan het resultaat enkel in een browser worden uitgevoerd. Daarbij is Java erg formeel en gestructureerd. Javascript bestaat enkel uit tekst, waardoor het een stuk gemakkelijker te leren en uit te voeren is. 

Kortom, een java developer en javascript developer voeren niet dezelfde taken uit.

Reageren is niet mogelijk.