Je smartphone herstellen na waterschade

Je smartphone herstellen na waterschade

Je smartphone herstellen na waterschade

Het kan iedereen overkomen, je telefoon loopt waterschade op. Je loopt op een zonnige dag lekker op het strand en denkt een verfrissende duik te nemen. In het water kom je erachter dat je telefoon nog in je zak zit en dat deze waterschade heeft opgelopen. Schade aan je telefoon vanwege water is een veel voorkomend probleem, namelijk nog niet elke telefoon is waterdicht en elektronica en water gaan simpelweg niet samen. Heeft je telefoon toch waterschade opgelopen? Neem dan snel actie. Verwijder indien mogelijk, zo snel mogelijk de simkaart en de batterij en zorg dat de telefoon zo snel mogelijk weer droog wordt. Op deze manier is de kans het grootst dat het toestel nog te redden valt. Doet hij het nog steeds niet? Lees in deze blog dan tips om je telefoon weer aan de praat te krijgen.

Leg je telefoon in een bak met droge rijst

Misschien wel de meest gehoorde truc, je smartphone in een bak met droge rijst leggen. Reden waarom dit vaak wordt gebruikt is dat rijst als het ware water opzuigt uit je telefoon en het richt ook nog eens geen schade aan. Zorg ervoor dat je telefoon in zijn geheel bedekt is met rijstkorrels zodat het water goed geabsorbeerd kan worden door de rijst. Laat de telefoon minstens 24 uur in de rijst liggen om de opgelopen schade zoveel mogelijk proberen te minimaliseren.

Leg je telefoon in een bak met alcohol

Vele mensen die dit lezen zullen denken, wat is dit voor raars? Echter is het een zeer effectieve methode en dan met name om de vuiligheid uit je smartphone te verwijderen. Vooral wanneer je telefoon in een zwembad of in de zee is gevallen, zit er nog veel zout, mineralen of chloor in. Door de telefoon in een bakje met 99% alcohol te leggen, wordt al deze rotzooi verwijderd door de alcohol. Het grote voordeel is dat alcohol niet geleidt en het dus ook niet schadelijk is voor de elektronica in de telefoon en dus geen kortsluiting veroorzaakt. Laat hem hierna zeker 2 dagen goed drogen voordat je hem weer aanzet.

Gebruik absorberend materiaal

Zodra je één van bovenstaande manieren hebt gebruikt, is het tijd om hem op te drogen. Leg je telefoon op een absorberende doek om zo de laatste restjes water te absorberen uit de telefoon. Laat hem 24 uur drogen en hoop voor het beste resultaat.

Na een dag of twee is het moment van de waarheid aangebroken. Werkt je telefoon nog ja of nee? Stop de batterij er weer in en zet hem aan. In sommige gevallen doet hij het weer zoals je gewend bent, helaas is dat niet altijd het geval en zul je een nieuwe telefoon aan moeten schaffen.

Reageren is niet mogelijk.