Voor en nadelen van een smartwatch

Voor en nadelen van een smartwatch

Een smartwatch kopen? Welke zijn de voor -en nadelen?

Als jij voor jezelf de beslissing hebt genomen een hebbeding te willen aanschaffen, dan moet je eerst en vooral bepalen wat je zoekt. Het is namelijk van het grootste belang te weten waarvoor je het horloge wil gaan gebruiken. Gaat het je alleen maar om de sportprestaties, dan ben je met een sporthorloge net zo goed af. Net als met een activity tracker, als jij alleen je stappen en calorieënverbruik wil zien. Maar als jij een toestel wil dat al de voorgaande eigenschappen combineert en dat nog eens aanvult met telefoonmeldingen en een waaier aan mogelijke apps, dan is de smartwatch jouw ding.

Omschrijving van het begrip smartwatch.

De naam zegt het eigenlijk helemaal zelf. De smartwatch is een slim horloge. Je kan het in verbinding zetten met een smartphone via Bluetooth, en sommige toestellen zelfs via WIFI. Ze zijn er in alle mogelijke soorten. Sportief, klassiek, intussen zowat onherkenbaar ten opzichte van een normaal uurwerk.

Waar is het nu net dat dát type horloge zich van de rest onderscheid?

In grote lijnen kan je met die watch het volgende doen:

*het toestel capteert je prestaties zoals jij die gaat instellen. In eerste instantie zullen je aantal stappen worden geregistreerd. Zo kan je dagelijks werken aan een doel.

Als je echter wil specifiek werken op lopen, dan kan je dat ook zo instellen. Het horloge zal de prestaties opmeten en doorsturen naar je smartphone. Via een gemeenschappelijke app kan jij dan alles bekijken.

Het apparaat werkt daarvoor met GPS signalen. Zodat afstand en tijd netjes worden geregistreerd.

Uitgebreidere modellen kunnen zelfs je hartslag nemen.

*met deze wearable kan je ook alle info ontvangen die van je smartphone komt. Of dat nu berichten zijn of oproepen of andere notificaties, jij krijgt ze volgens de manier waarop jij alles wil, te zien op je watch.

Er zijn zelfs smartwatches waarop je muziek kan overzetten en van daaruit beluisteren.

Kunnen die slimme horloges dan alles?

Als je nu al weet wat die gadgets allemaal kunnen, dan weet je al enigszins waarheen ermee.

Alleen, zijn het nu allemaal positieve dingen, of zijn er ook voor en nadelen?

Het heeft alvast en heel zeker een aantal handige pluspunten:

*Het is een hulp om een gezondheidspatroon te creëren. Stappendoelen per dag zijn de hype van de tijd.

*je hoeft niet steeds je smartphone te pakken om een bericht te lezen of een oproep aan te nemen. Je krijgt het namelijk te zien op je horloge. Bij de meeste types heb je wel de smartphone dan wel weer nodig om te antwoorden.

*Je kan het uurwerk helemaal naar eigen smaak inrichten. Van uitzicht tot alle mogelijke apps. (en dat kan heel ver gaan!)

Maar zoals zo vaak zijn er ook nadelen waar je rekening moet mee houden:

*de watch moet heel vaak worden opgeladen. (en de lader is meestal uniek)

*het stoort ook soms dat je steeds weer die berichten te zien krijgt op het toestel. Dan pas sta je er wel eens bij stil hoeveel berichten je wel per dag krijgt. (je kan dat natuurlijk ook afzetten, maar waarom dan eentje aanschaffen?)

*de prijs is vaak niet te onderschatten. Om een degelijke aan te schaffen ben je snel een paar honderd Euro lichter.

Besluit.

Bepaal heel goed wat je wil. En waarvoor je het gaat gebruiken. Zet de voor en nadelen naast elkaar en maak de beslissing. Intussen is de markt zo groot dat jouw type er zeker wel tussen te vinden is. Veel succes!

Reacties zijn gesloten.